Kuukausipiilolinssit ovat säännöllisessä käytössä edullisin vaihtoehto

Kuukausilinssit tuovat säästöä säännöllisesti piilolinssejä käyttävälle

Kuukausipiilolinssit ovat nimensä mukaisesti piilolinssejä, joita voi käyttää jopa kuukauden ajan paketin avaamisen jälkeen. Tämä tekee niistä säännöllisessä käytössä kertakäyttöisiin linsseihin nähden edullisen ja ekologisen vaihtoehdon. Kuukausilinssit vaativat hieman enemmän vaivaa kuin kertakäyttöiset linssit, mutta niiden hoito on onneksi helppo oppia. Osa kuukausilinsseistä on lisäksi niin sanottuja yötäpäivää-linssejä, joiden kanssa on mahdollista jopa nukkua ainakin muutaman yön ajan. Tämä kannattaa kuitenkin aina varmistaa optikolta etukäteen.

Kuukausilinssien säilytys vaatii huolellisuutta

Kuukausipiilolinssit vaativat säilytyksensä osalta hieman kertakäyttöisiä linssejä enemmän vaivaa, sillä silloin kun linssit eivät ole silmissä, tulee ne säilyttää huolella. Tähän käyttöön myydäänkin erityisiä säilytyskoteloita ja -nesteitä. Linssit puhdistetaan aina ennen ja jälkeen käytön erityisellä puhdistusnesteellä, ja ne säilytetään omassa hoitonestettä sisältävässä kotelossaan yön yli. Nykyisin sekä puhdistuksen että säilytyksen voi tavallisesti hoitaa yhdellä monikäyttöisellä piilolinssinesteellä. Pitkässä juoksussa pieni lisävaiva kannattaa, sillä säännöllisessä käytössä kuukausilinssit tulevat kertakäyttöisiä linssejä huomattavasti edullisemmaksi käyttömukavuuden kuitenkaan kärsimättä.

Muut artikkelit

Piilolinssien käyttöä saunassa ei suositella.

Piilolinssit saunassa

Oletko sinä intohimoinen saunoja? Piilolinssit saunassa on mahdollista, mutta hankala yhdistelmä. Tutustu tarkemmin taustoihin.

Lähes kaikki voivat käyttää piilolinssejä

Piilolinssit kuiville silmille

Piilolinssit kuiville silmille kosteuttavat silmiä koko päivän ajan. Lue tämä artikkeli ja tiedät, kuinka kuivien silmien piilolinssit valitaan!