Piilolinssit netistä

Monet ostavat nykyisin piilolinssit netistä. Se onkin kätevää ja monesti myös huomattavasti edullisempaa kuin piilolinssien ostaminen optikkoliikkeestä. Netissä on myytävänä täysin samoja piilolinssejä kuin kivijalkamyymälöissä, mutta netissä on useammin hyviä tarjouksia. Voitkin ostaa piilolinssit verkosta täysin huoletta, kunhan vain muistaa pitää muutaman tärkeän asian mielessä. Ensimmäisenä ostajalla on oltava voimassaoleva resepti piilolinssejä varten. Reseptistä selviävät niin piilolinssien vahvuus kuin kaarevuuskin. Molemmat näistä tulee ilmoittaa piilolinssejä tilatessa.

Mies laittaa piilolinssejä

Piilolinssit netistä – vertaile jälleenmyyjiä

Jos ajatuksena on ostaa piilolinssit netistä, kannattaa silloin vertailla jälleenmyyjiä. Netistä löytyy monia verkkokauppoja, joilla on valikoimissaan runsaasti eri merkkien piilolinssejä ja myös lisätarvikkeita, kuten piilolinssinesteitä. Jälleenmyyjien koko vaikuttaa siihen, millaiset valikoimat kaupoilla on, ja miten nopeasti piilolinssit saadaan toimitettua. Jos ostaa piilolinssit verkosta, pahimmassa tapauksessa voi joutua odottamaan jopa viikkojen ajan. Jos piilolinsseillä on siis kiire, kannattaa toimitusajat tarkistaa. Yleensä verkkokaupassa kerrotaan myös, ovatko piilolinssit toimitettavissa välittömästi vai joudutaanko ne tilaamaan erikseen.

Piilolinssien kohdalla on hyvä vertailla myös hintoja. Monesti verkosta voi löytää tarjouksia, jotka tuovat runsaasti alennusta piilolinssien hintoihin. Joskus piilolinssien hinta voi vaikuttaa erityisen halvalta. Silloin kannattaa kuitenkin tarkistaa, kuinka monen linssin paketti on kyseessä. Vain kappalemäärän tietämällä voi vertailla linssien hintoja keskenään ja valita loppujen lopuksi kaikista edullisimman merkin. Toiset taas haluavat ostaa aina samaa merkkiä kuin ovat ostaneet aikaisemminkin. Myös merkkiuskollisuus on hyvä asia, sillä silloin piilolinssit ovat ainakin itselle tutut. Lens pitää valikoimissaan suuren määrän eri merkkien piilolinssejä. Saatavana on niin päivä- kuin kuukausilinssejä. Sitäkin kannattaa siis miettiä, haluaako linssejä käyttää yhden päivän vai kuukauden.

Piilarit netistä – mitä pitää huomioida?

Kun ostat piilarit netistä, tulee silloin huomioida muutamia seikkoja. Jokaisen tulee ottaa yhteyttä omaan optikkoonsa tai silmälääkäriinsä aina ennen piilolinssien tilaamista. Näin voidaan varmistaa, että piilolinsseille on olemassa ajan tasalla oleva resepti. Optikon tarkastuksessa tulee käydä säännöllisesti, vaikka piilolinssit tilaisikin netistä. Säännöllisyys tarkoittaa sitä, että näkö tarkistetaan noin kerran vuodessa. Samalla on hyvä tehdä silmänpohjakuvaus. Piilolinssien käyttö onnistuu yleensä helposti, mutta joskus silmissä voi olla sellaisia muutoksia, jotka estävät piilolinssien käytön. Tällaiset muutokset on tärkeää havaita ajoissa.

Piilolinssejä tulee säilyttää steriilissä kotelossa, joka on tarkoitettu piilolinssejä varten. Kotelo lähetetään yleensä piilolinssinesteen mukana, joten on tärkeää, että kotoa löytyy piilolinssinesteet ja puhdas kotelo. Kun ostat piilarit netistä, osta samalla myös nestettä. Jos ongelmana ovat kuivat silmät, tulee piilolinssien valintaan kiinnittää entistä enemmän huomiota. Lensiltä löydät myös piilolinssit kuiville silmille. Ne kosteuttavat silmiä tehokkaasti koko päivän, eivätkä kuivata jo ennestään herkkiä silmiä enempää. Tällöin myös piilolinssinesteen on hyvä olla kosteuttavaa ja silmissä voi käyttää vielä erikseen kosteuttavia tippoja.

Piilolinssit netistä – Yhteenveto

Piilolinssit voi siis aivan hyvin ostaa netistä. Vertailua on syytä tehdä ja piilolinssireseptin vahvuudet ja kaarevuudet tulee merkitä tarkasti tilaukseen. Näin piilolinssit ovat varmasti juuri omiin silmiin sopivat. Jos vahvuudessa on pientäkin heittoa, ei piilolinsseillä välttämättä näe mitään. Kun ostat piilolinssit netistä, saat ne huomattavasti edullisemmin kuin optikolta ostettaessa. Netistä voi ostaa myös erikoisempia piilolinssejä, kuten vaikkapa piilolinssit kuiville silmille. Kuivien silmien kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä pahimmillaan piilolinssit voivat aiheuttaa ärsytystä ja silmien punoitusta. Kuiville silmille käytetään siis ainoastaan niille tarkoitettuja linssejä. Jos linssien ostamisessa tarvitsee apua, voi jälleenmyyjän tarjoama asiakaspalvelu auttaa. Apua kannattaakin pyytää rohkeasti.